MEISTÄ

VENÄJÄNKIELISTEN LIITTO FARO on valtakunnallinen venäjänkielisten sosiaali-, terveys- ja hyvinvointijärjestöjen liitto.  Liitossa on yli 20 jäsenjärjestöä eri puolelta suomea. Jäsenverkostomme tavoittaa yli 5000 venäjänkielistä. Liitto on aloittanut toimintansa keväällä 2000.

MISSIO

Tehtävämme on tukea venäjänkielisten kotoutumista sekä sosiaalisten ja kulttuuristen oikeuksien toteutumista järjestötyövoimin.

Tällä hetkellä Suomessa on yli 145 venäjänkielistä järjestöä.  Suomessa asuu noin 81 000 venäjänkielistä, jotka käyvät läpi eri kotoutumisen vaiheita.

Kartoitamme järjestöjen ja kohderyhmien haasteellisimmat kotoutumistarpeet, joihin liiton työjaostojen tavoitteet perustuvat.

Visioimme todellisuutta, jossa koko Suomen venäjänkielisten koikeudet ja etuudet toteutuvat kotoutumisen jokaisella vaiheella.

Liiton toimintaa tukee ja rahoittaa:

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA)