MEISTÄ

VENÄJÄNKIELISTEN LIITTO FARO on valtakunnallinen venäjänkielisten sosiaali-, terveys- ja hyvinvointijärjestöjen liitto.  Liitossa on 30 jäsenjärjestöä eri puolelta suomea. Jäsenverkostomme tavoittaa yli 7000 venäjänkielistä. Liitto on aloittanut toimintansa keväällä 2000.

MISSIO

Tehtävämme on tukea venäjänkielisten kotoutumista sekä sosiaalisten ja kulttuuristen oikeuksien toteutumista järjestötyövoimin.

Tällä hetkellä Suomessa on yli 145 venäjänkielistä järjestöä.  Suomessa asuu noin 77 177 venäjänkielistä, jotka käyvät läpi eri kotoutumisen vaiheita.

Kartoitamme järjestöjen ja kohderyhmien haasteellisimmat kotoutumistarpeet, joihin liiton työjaostojen tavoitteet perustuvat.

Visioimme todellisuutta, jossa koko Suomen venäjänkielisten oikeudet ja etuudet toteutuvat kotoutumisen jokaisella vaiheella.

Strateginen visio vuodelle 2022:

Liitto tunnetaan valtakunnallisesti venäjänkielisten henkilö- ja jäsenjärjestöjen vaikuttajana ja kouluttajana.

Toimimme venäjänkielisten vähemmistöryhmien asiantuntijana ja edunvalvojana, joka osoittaa toiminnallaan tuloksellista parannusta venäjänkielisen väestön kotoutumiseen, sosiaaliseen hyvinvointiin ja terveyteen.

Liiton toimintaa tukee ja rahoittaa:

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA)

Taiteen edistämiskeskus (Taike)

Helsingin kaupunki