top of page

MEISTÄ

MISSIO:

VENÄJÄNKIELISTEN LIITTO FARO on valtakunnallinen venäjänkielisten sosiaali-, terveys- ja hyvinvointijärjestöjen liitto. Liitossa on 20 jäsenjärjestöä eri puolelta suomea. Jäsenverkostomme tavoittaa yli 7000 venäjänkielistä. Liitto on aloittanut toimintansa keväällä 2000.

 

Tehtävämme on tukea venäjänkielisten kotoutumista sekä sosiaalisten ja kulttuuristen oikeuksien toteutumista järjestötyövoimin.

Tällä hetkellä Suomessa on yli 145 venäjänkielistä järjestöä.  Suomessa asuu noin 81 000 venäjänkielistä, jotka käyvät läpi eri kotoutumisen vaiheita. 

Kartoitamme järjestöjen ja kohderyhmien haasteellisimmat kotoutumistarpeet.

Visiomme:

Liitto tunnetaan valtakunnallisesti venäjänkielisten asukkaiden ja järjestöjen vaikuttajana ja kouluttajana. 

Toimimme venäjänkielisten vähemmistöryhmien asiantuntijana ja edunvalvojana, joka osoittaa toiminnallaan tuloksellista parannusta venäjänkielisen väestön kotoutumiseen, sosiaaliseen hyvinvointiin ja terveyteen. 

 

Liiton toimintaa tukee ja rahoittaa: 

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA)

 

Meidän hankeet:

Vapu -hanke  (2022-2025 Venäjänkielisten päihde- ja peliriippuvaisten läheiset). Hanke tarjoaa tietoa ja tukea Suomessa asuville venäjänkielisille päihde- ja peliriippuvaisten omaisille. Lisää hankkeesta voitte lukea hankkeen sivulla painamalla logoa alla. 

Untitled-1_edited.png

Mapeli -hanke (2020-2022) käsittelee venäjänkielisten peliriippuvuuksia ja rahapeleistä johtuvia ongelmia. Lisää hankkeesta voitte lukea hankkeen sivulla painamalla logoa alla.

MAPELI_logo_new_red.png
bottom of page